17 juni, 2024

Haren verven: Hoe doe je het op de juiste manier

Inhoud

Het verven van je haar kan een spannende manier zijn om je uiterlijk te veranderen. Maar hoe doe je dat nu op de juiste manier thuis? Deze gids helpt je stap voor stap om thuis je haar te verven, met professionele tips om het beste resultaat te krijgen.

Allergietest aanvragen

Voordat je begint met het verven van je haar, is het belangrijk om een allergietest te doen. Dit kan eenvoudig thuis of bij een dermatoloog. Een allergietest helpt te bepalen of je een allergische reactie hebt op de chemicaliën in haarverf. Zo’n test kan je simpelweg aanvragen bij je huisarts of aanschaffen bij een drogist. Het kost weinig tijd en het voorkomt mogelijk ernstige reacties.

Twee dagen voor het verven van je haar al niet meer wassen

Waarom zou je je haar niet wassen voor het verven? De natuurlijke oliën in je haar helpen de kleur beter te binden en beschermen je hoofdhuid tegen irritatie door de chemische stoffen. Als je dit advies negeert, loop je het risico dat de kleur ongelijkmatig uitpakt of dat je hoofdhuid geïrriteerd raakt.

Bepaal de kleurhoogte die je haar nu heeft

Voordat je een kleur kiest, moet je de huidige kleur van je haar kennen. Dit bepaal je door te kijken hoe licht of donker je haar is. Er zijn online veel kleurschalen te vinden die je als referentie kunt gebruiken. Dit is belangrijk omdat de kleur die je kiest moet passen bij de basis van je eigen haarkleur om het gewenste resultaat te bereiken.

Ongeverfd haar donkerder verven

Het donkerder verven van ongeverfd haar is vaak makkelijker dan lichter verven. Donkere kleuren dekken beter en zijn minder schadelijk omdat ze meestal minder peroxide bevatten. Dit is vooral handig als je een natuurlijker uitziende kleur wilt of grijs haar wilt dekken.

Ongeverfd haar lichter verven

Als je je haar lichter wilt verven, moet je meestal een bleekmiddel gebruiken. Dit proces kan je haar beschadigen, dus het is belangrijk dat dit zorgvuldig en soms door een professional wordt gedaan, vooral bij een grote kleurverandering.

Kiezen van de haarkleur

Bij het kiezen van een nieuwe haarkleur, overweeg je niet alleen je huidige haarkleur, maar ook je huidtint en hoe de kleur zal veranderen met verschillende lichtomstandigheden. Professionele kappers kunnen je adviseren over welke kleuren het beste bij je passen.

Hoe begin je?

Benodigdheden:

  • Professionele haarverf
  • Kommetje
  • Kam
  • Handschoenen
  • Brede platte kwast
  • Vier haarklemmen
  • Weegschaal
  • Oude handdoek

Voorbereiding:

Mengen van de verf en peroxide:

Meng de waterstofperoxide met het haarverf in een kom. Zorg ervoor dat je de juiste verhoudingen aanhoudt zoals aangegeven door je kapper of volgens de instructies op de verpakking. Gebruik een weegschaal voor nauwkeurigheid.

Voorbereiden van het haar:

Deel je haar in vieren door eerst een middenscheiding te maken van je voorhoofd naar je nek, en vervolgens elke helft opnieuw te verdelen vanaf de middenscheiding tot aan je oren. Gebruik haarklemmen om de secties te scheiden.

Bescherming aanbrengen:

Vet de randen van je gezicht, oren en nek in met vaseline om te voorkomen dat de verf je huid kleurt.

Facebook
Twitter
LinkedIn