14 juli, 2024

Kinderen knippen: dit moet je weten

Inhoud

Het knippen van kinderen kan een uitdaging zijn voor elke kapper. Kinderen zijn vaak beweeglijk en kunnen snel afgeleid zijn. Dit vraagt om een speciale aanpak om de knipbeurt zowel plezierig als efficiënt te maken. In deze blog delen we praktische tips om het knippen van kinderen soepel te laten verlopen, evenals adviezen voor het omgaan met kinderen die bang zijn voor de kapper.

Tips voor het knippen van kinderen

Houd het simpel: 

Kinderen kunnen het moeilijk vinden om lang stil te zitten. Kies daarom voor eenvoudige, snelle kapsels die niet te veel tijd in beslag nemen. Dit vermindert de kans op onrust en maakt de ervaring aangenamer voor zowel het kind als de kapper.

Gebruik een effileerschaar: 

Een effileerschaar, met tandjes aan één zijde, maakt het mogelijk om het haar geleidelijk te knippen zonder te veel in één keer af te knippen. Dit is ideaal voor het creëren van natuurlijke lagen en het voorkomen van harde lijnen, wat vooral handig is bij dunner kinderhaar.

Gebruik haarklemmen: 

Deel het haar op in vier tot zes secties en zet deze vast met haarklemmen. Dit helpt om geordend te werken en voorkomt dat je dezelfde plukken meerdere keren knipt. Na het knippen van een sectie kun je het haar weer vastzetten, waardoor het gemakkelijker is om een uniforme lengte te behouden.

Maak het leuk: 

Probeer de knipbeurt leuk te maken door met het kind te praten, grapjes te maken of door het laten kijken naar een korte video. Dit kan helpen om het kind te ontspannen en af te leiden van de schaar.

Tips voor kinderen die bang zijn voor de kapper

Voorbereiding door ouders: 

Adviseer ouders om hun kind voor te bereiden op het kappersbezoek. Dit kan door het kind vooraf al eens mee te nemen naar de salon voor een verkennend bezoekje zonder knipbeurt, zodat het kind vertrouwd raakt met de omgeving en de geluiden.

Gebruik themaboeken: 

Er zijn kinderboeken die het bezoek aan de kapper behandelen. Het lezen van zo’n boekje vooraf kan het kind helpen begrijpen wat er gaat gebeuren en eventuele angst verminderen.

Biedt voldoende afleiding:

Zorg voor afleiding zoals speelgoed, kleurboeken of zelfs een tablet met kinderprogramma’s. Dit helpt het kind om zich te concentreren op iets anders dan de knipbeurt.

Knippen met een vriendje: 

Als een kind samen met een vriendje of vriendinnetje komt die ook geknipt wordt, kan dit een positieve invloed hebben. Het zien dat een leeftijdsgenootje de situatie aankan, kan geruststellend werken.

Het belang van de juiste producten voor haarverzorging

De keuze van de juiste haarverzorgingsproducten is cruciaal, vooral voor kinderen. Gebruik producten die speciaal zijn ontwikkeld voor kinderhaar. Deze zijn vaak milder en specifiek ontworpen om geen irritatie aan de gevoelige kinderhuid te veroorzaken. Dit kan helpen om de ervaring voor het kind comfortabeler te maken.

Advies nodig?

Als je meer informatie nodig hebt of specifieke vragen hebt over het knippen van kinderen, aarzel dan niet om contact op te nemen via onze contactpagina. We helpen je graag verder met gepersonaliseerd advies om elk kappersbezoek voor kinderen zo plezierig mogelijk te maken.

Facebook
Twitter
LinkedIn