14 juli, 2024

Waar haal je meubels voor je schoonheidssalon: Alles wat je moet weten

Inhoud

Het starten van je eigen schoonheidssalon is een geweldig avontuur. Maar, het vinden van de perfecte meubels kan best een klus zijn. Je wilt een plek creëren die er niet alleen top uitziet, maar ook lekker werkt en comfortabel is voor je klanten en je team. Met alle opties die er zijn, kan het lastig zijn om te weten waar je moet beginnen met zoeken. Daarom hebben we deze uitgebreide gids gemaakt. We laten je zien waar je het beste je salonmeubels kunt halen en geven je tips waar je op moet letten bij je keuze.

De 7 beste plekken voor salonmeubels

Salon Voordeel:

Bij Salonvoordeel vind je een groot aanbod aan salonmeubels en accessoires. Van stoelen tot wasunits en van kaptafels tot werkstations. Het fijne hier is dat je voor een goede prijs klaar kunt zijn. Let wel, sommige klanten geven aan dat de kwaliteit soms te wensen overlaat.

Vakkappers:

Als je voor je salon echt iets moois en functioneels zoekt, check dan Vakkappers. Ze hebben een prachtige selectie van topkwaliteit meubels en apparatuur. Het kan wat prijzig zijn, maar je salon krijgt er wel een super professionele look van.

Panda4Beauty:

Panda4Beauty is een online shop met een heel breed assortiment meubels en accessoires voor je salon. Het grootste voordeel is dat je lekker vanuit huis alles kunt uitzoeken. Wel moet je soms rekening houden met verzendkosten.

IMGRO Beauty:

IMGRO Beauty staat bekend om hun uitgebreide aanbod van bekende merken. Perfect als je op zoek bent naar iets van hoge kwaliteit. Houd er alleen rekening mee dat je hier vaak wat meer betaalt.

Pro-Duo:

Pro-Duo heeft een mooi assortiment meubels en accessoires van gerenommeerde merken. Je betaalt misschien iets meer, maar dan heb je ook echt kwaliteit in huis.

Hairaction:

Hoofdzakelijk gericht op kappersmeubilair, maar bij Hairaction vind je ook genoeg voor je schoonheidssalon. Vooral fijn als je niet te veel wilt uitgeven, al is de selectie misschien wat beperkter.

Kappershandel:

Zoek je meubels die echt lang meegaan? Kappershandel biedt kwalitatieve meubels van bijvoorbeeld Salon Ambience. Misschien is de keuze wat kleiner, maar de kwaliteit is top.

Tips voor het kiezen van de juiste meubels

Het frame van de meubels:

Kijk goed naar het frame van de meubels. Dit moet stevig en duurzaam zijn. De kwaliteit van het materiaal en hoe het gemaakt is, vertelt je veel over hoe lang het meegaat.

Vulling en schuim:

Comfort is belangrijk. Goede vulling en schuim zorgen ervoor dat je klanten lekker zitten. Kies voor kwaliteit die z’n vorm houdt en goede ondersteuning biedt.

Bekleding:

De bekleding moet mooi zijn, maar ook makkelijk te onderhouden. Materialen die je goed schoon kunt houden en die tegen een stootje kunnen, houden je salon langer mooi.

Samenvatting

Het kiezen van de juiste meubels voor je schoonheidssalon is super belangrijk. Je wilt een plek waar iedereen zich op zijn gemak voelt en die er ook nog eens geweldig uitziet. Door slim te kiezen en te investeren in kwaliteit, maak je een salon waar zowel je team als je klanten blij van worden.

Facebook
Twitter
LinkedIn